Pokój z Widokiem na Wojnę

POKÓJ Z WIDOKIEM NA WOJNĘ – to projekt Jurasa (WSP, JurasWigor) i Korasa (ZIP Skład, Zipera). Pomysł na wspólną płytę powstał w 2006 r. Początkowo skład mieli współtworzyć Juras, Koras i Sokół, jednak Sokół zaczął nagrywać z Ponem albumy TPWC. W 2007 r. powstały pierwsze utwory POKOJU Z WIDOKIEM NA WOJNĘ, lecz w 2008 roku Juras i Koras zawiesili nagrywanie płyty. Juras skupił się na rozwoju kariery sportowej i startach w zawodach w kickboxingu oraz otworzył własną sekcję kickboxingu – STREET FIGHTER – natomiast Koras zajął się prowadzeniem firmy odzieżowej ORIENT 24H. Po roku przerwy chłopaki powrócili do idei wspólnej ...

POKÓJ Z WIDOKIEM NA WOJNĘ – to projekt Jurasa (WSP, JurasWigor) i Korasa (ZIP Skład, Zipera). Pomysł na wspólną płytę powstał w 2006 r. Początkowo skład mieli współtworzyć Juras, Koras i Sokół, jednak Sokół zaczął nagrywać z Ponem albumy TPWC. W 2007 r. powstały pierwsze utwory POKOJU Z WIDOKIEM NA WOJNĘ, lecz w 2008 roku Juras i Koras zawiesili nagrywanie płyty. Juras skupił się na rozwoju kariery sportowej i startach w zawodach w kickboxingu oraz otworzył własną sekcję kickboxingu – STREET FIGHTER – natomiast Koras zajął się prowadzeniem firmy odzieżowej ORIENT 24H. Po roku przerwy chłopaki powrócili do idei wspólnej płyty. Inicjatorem i głównym pomysłodawcą albumu jest Juras, który zbiera bity, wymyśla tematy i zaprasza gości. Zwrotki Korasa usłyszycie w połowie numerów. Na płycie znajduje się 15 zróżnicowanych tematycznie kawałków, które pokazują filozofię autorów płyty i ich podejście do życia. Motywem przewodnim jest Pokój – symbolizujący miejsce, w którym grono przyjaciół czuje się dobrze, spokojnie i bezpiecznie. Kontrast stanowi Wojna – świat bezwzględnych porachunków i relacji międzyludzkich, których scenerią jest stolica Polski. Gościnnie na płycie pojawiają się Sokół, Marysia Starosta, Pono oraz Ero. Produkcją muzyczną zajęli się m.in. Fate, Szczur, Bobair oraz producenci zagraniczni: Max Chorny (Ukraina) i J Cook (Serbia).

Dyskografia:

  • Juras
    • WSP Wspólnicy 2002 RRX
    • JurasWigor Wysokie loty 2005 Prosto Label
    • Gościnne zwrotki na płytach:
      Dj 600V V6 2001 RRX
      Fu Futurum 2002 Pomaton EMI
      Mor.W.A. Drzewo 2002 Pomaton EMI
      Wychowani Na Błędach Dowód odpowiedzialności 2003 Vostok
      Dj Decks Mixtape Vol. 3 2003 T1
      Zipera Druga Strona Medalu 2004 Prosto Label
      WWO Witam was w rzeczywistości 2005 Prosto Label
      Bez Cenzury Klasyk 2006 EmbargoNagrania
      Prosto Mixtape Deszczu strugi 2006 Prosto Label
      Fu Krew i dusza 2007 Prosto Label
      Mor.W.A. Uliczne Esperanto 2007 Pomaton EMI
      Dj B Mixtape 2008
      Dj Decks Mixtape Vol. 4 2008 Fonografika
      Fundacja #1 Poste restante 2009 Prosto Label
      Hemp Gru Droga 2009 Fonografika
      Dudek RPK Prawdy dotyk 2009
      Prosto Mixtape Dj 600 V 2010 Prosto Label
  • Koras
    • ZIP Skład Chleb powszedni 1999 RRX
    • Zipera O.N.F.R. 2000 Pomaton EMI
    • Zipera Druga strona medalu 2004 Prosto Label
    • Gościnne zwrotki na płytach:
      DJ 600V Produkcja hip hop 1998 RRX
      DJ 600V Szejsetkilovolt 1999 RRX
      Molesta Ewenement 1999 Pomaton EMI
      DJ 600V Wkurwione bity 2001 RRX
      Waco Świeży materiał 2001 BMG
      Fu N.O.C.C. 2001 Pomaton EMI
      WSP Wspólnicy 2002 RRX
      Pono Hołd 2002 Prosto Label
      White House Kodex 2002 T1 Teraz
      Fu Futurum 2002 Pomaton EMI
      DJ 600V 600°C 2003 Terror Muzik
      DJ Decks Mixtape vol. 3 2003 T1 Teraz
      Włodi Jak nowonarodzony 2003 Pomaton EMI
      Wychowani Na Błędach Dowód odpowiedzialności 2003 Vostok
      Hiphopowy raport z osiedla w najlepszym wykonaniu 2004 MiL
      White House Kodex 2 – Proces 2004 T1 Teraz
      Hemp Gru Klucz 2004 Prosto Label
      WWO Witam was w rzeczywistości 2005 Prosto Label
      Pono Tak to widzę 2006 Prosto Label
      Cuba Libre 2006 Prosto Label
      Molesta Ewenement Nigdy nie mów nigdy 2006 Respekt Records
      Prosto Mixtape Deszczu strugi 2006 Prosto Label
      Fu Krew i dusza 2007 Prosto Label
      Fundacja #1 Poste restante 2009 Prosto Label
      Pono feat. Sokół To prawdziwa wolność człowieka 2009 3Label
      Prosto Mixtape Dj 600 V 2010 Prosto Label
CZYTAJ DALEJ
Muzyka
Grawitacja
Pokój z Widokiem na Wojnę
CD 29 PLN
MP3 14 PLN
Droga Wojownika
Pokój z Widokiem na Wojnę
CD 28 PLN
MP3 14 PLN
2010
Pokój z Widokiem na Wojnę
CD 28 PLN
MP3 14 PLN